Ο Joe Webb και η άβολη αλήθεια των καλλιτεχνικών του κολάζ

joe webb

Ο καλλιτέχνης Joe Webb ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και του αρέσει να δημιουργεί κολάζ με μηνύματα και δυσάρεστες αλήθειες.

O Webb βρίσκει εικόνες από περιοδικά και εφημερίδες για να κάνει πολιτικά φορτισμένα έργα τέχνης και όχι μόνο. Η προσοχή του ελκύεται από θέματα όπως η αλλαγή του κλίματος, ο πόλεμος, η αδικία και η ανισότητα. Εξετάζει τις προκλήσεις της ζωής στον σημερινό σύγχρονο κόσμο και όλα αυτά τα μεταφέρει με επιτυχία στα έργα του, μετατρέποντας την αρχική σκήνή σε κάτι εντελώς σουρεαλιστικό.

Έχει χιούμορ και είναι ένας βαθιά συνειδητοποιήμενος καλλιτέχνης και εύστοχος παρατηρητής.

”Δημιουργώ κυνικά κολάζ που μαρτυρούν την άβολη αλήθεια για τον σύγχρονο κόσμο μας.”-Joe Webb

Απογοητευμένος με την εργασία του στους υπολογιστές σαν γραφίστας, ο Joe γύρισε την πλάτη του στην τεχνολογία και άρχισε να κάνει ‘αναλογικά’ κολάζ. Από τότε ο Joe δημοσίευσε πολλές δημοφιλείς εκτυπώσεις μεταξοτυπίας με τις γκαλερί CCA και πούλησε έργα του στη γκαλερί Saatchi.

Ο Joe Webb χρησιμοποιεί vintage περιοδικά για να δημιουργήσει απλά αλλά κομψά χειροποίητα κολάζ και δεν επιτρέπει τη χειραγώγηση του Photoshop.

Τα κολάζ του Joe Webb δείχνουν την αλήθεια που θέλει να μοιραστεί με τον κόσμο.

Το έργο του Webb είναι σε απευθείας σύνδεση με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μοιράζονται τις εικόνες του στο διαδίκτυο.

«Άρχισα να κάνω αυτά τα απλά χειροποίητα κολάζ σαν ένα είδος λαϊκής αντίδρασης που δούλευα ως γραφίστας στους υπολογιστές εδώ και πολλά χρόνια. Μου αρέσουν οι περιορισμοί του κολάζ… χρησιμοποιώ εικόνες που έχω βρει και ένα ψαλίδι, δεν υπάρχουν επιλογές Photoshop για αλλαγή μεγέθους, προσαρμογή χρωμάτων ή αναίρεση. Τα κολάζ μου λειτουργούν με έναν βασικό κανόνα της προμήθειας μόνο δύο ή τριών εικόνων… με αυτές μπορώ να ανακαλύψω την αρχική σκηνή για να μεταδώσω μια νέα ιδέα. Υποθέτω ότι έχω γίνει αρκετά αντι-τεχνολογικός… αν και τώρα προωθώ την τέχνη μου στις ιστοσελίδες, κατέχω ένα iPhone και χρησιμοποιώ το Facebook… Είναι πολύπλοκο, εύχομαι να είχα γεννηθεί πριν από 100 χρόνια». – Joe Webb

Βάνα Γκόρα

Vana Gkora is one of the minds that created MAG and her artistic background helps the whole team in the search of true issues and artists all over the world ... She is the chief editor of Mag's Tv Show and Mag's online portal ... '' Love Life and Enjoy the artistic way of Thy ... ''

You may also like ...

0

Leave a Reply