Flower’s Faces Exhibition by Angelos Mavraidis

flower's faces mavraidis

Flower’s Faces Exhibition by Angelos Mavraidis

‘Εκθεση του Αγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο

Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 11 ιουλίου έως 20 ιουλίου 2017 η 4η ατομική έκθεση ζωγραφικής “Flower’s faces” του Άγγελου Μαυραειδή.

Ο Άγγελος Μαυραειδής πειραματίστηκε με το πρώτο του σχέδιο στην “όψιμη” ηλικία των 26 χρόνων κι έκτοτε θεωρεί την ζωγραφική ως ένα μονοπάτι αυτο-ανακάλυψης και επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Μόναχο κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις γνωστών ζωγράφων.Έργα του βρίσκονται σε 14 χώρες εντός προσωπικών συλλογών.

Η έκθεση “Flower’s faces” αποτελεί την 4η ατομική έκθεση για τον νέο, παθιασμένο κι ανθρωποκεντρικό ζωγράφο. Με τους 30 πίνακές του, καλύπτει ‘ενα καινό εγχείρημα αφαιρετικής δημιουργίας με απώτερο σκοπό την εμβάθυνση ,την μετατροπή της ύλης και της εικόνας σε κάτι φρέσκο ,αέρινο ,λιτό και συνάμα απλό.Η διαδικασία δημιουργίας τους βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση λερωμένων πανιών με χρώμα ,στον συνδυασμό τους με την τεχνική κολάζ και στην συνειδητή διαδικασία ΄΄χτισίματος΄΄ ενός έργου τέχνης που είχε ώς αφετηρία κάτι το εντελώς τύχαιο ,αλλά και ασυνείδητο.

Η ψυχή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, ενώ το μυαλό του δημιουργού κινείται στα όρια της ψυχεδέλειας των πρωταγωνιστών του που είναι κάτα βάση άνθη της φαντασίας του. Τα έργα του διεισδυτικά, με μοναδική εσωτερικότητα. Μέσα από τα λουλουδένια πρόσωπα,τις φιγούρες και τις δράσεις ξεπηδούν κι αναδιπλώνονται όλες οι αγωνίες του μυαλού και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φιγούρες και φόρμες κουβαλούν η κάθε μια την ιστορία της, άλλοτε, προσωπικές μνήμες και βιώματα του ίδιου του ζωγράφου κι άλλοτε συλλογικές αναμνήσεις αρχέγονων συναισθημάτων.

Με φόντο την χώρα της Μυκόνου, αναγεννούνται νέα είδη λουλουδιών.Αυτή η ενότητα των έργων μόνο στην Μύκονο θα μπορούσε να εκτέθει ,η απλότητα του τοπίου του πρόσδίδει απαράμιλη ομορφία και παράγει την απαιτούμενη μέγιστη ενέργεια.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την έκθεση:

Τοποθεσία: Αίθουσα Σ.Συριώτη, Μελετοπούλου & Μητροπόλεως, Χώρα Μυκόνου
Ημερομηνία: 21 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 10:00- 1:00 ή επικοινωνήστε με τον καλλιτέχνη: www.angelosmavraidis.com f:/angelos.mavraidis τηλ: +30694 444 2023 email: mavraidis.an@yahoo.gr

Χορηγός Επικοινωνίας M.A.G. (MusicArtMagazine)

Music Art Magazine

MaG is the 1st real time platform created dedicated to up rise and inform about New Artists all over the world that want to show their work ....

You may also like ...

0

Leave a Reply