Ένας σουρεάλ street artist

demitri krah

O αντισυμβατικός, σουρεαλιστής street artist  και εικονογράφος Demitri Krah γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο για περισσότερα από 15 χρόνια.

Είναι αυτοδίδακτος στο γκράφιτι και αυτό του έδωσε την ελευθερία να κάνει αυτό που του άρεσε ως έφηβος αλλά και να ζήσει όλες τις πτυχές του underground στυλ του γκράφιτι.

street art krah

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, οι πίνακές του βρέθηκαν σε χώρους γκαλερί ανά τον κόσμο. Είχε την τύχη να εκθέτει τα έργα του σε διεθνές επίπεδο με γνωστούς και αξιόλογους καλλιτέχνες όπως οι: H.R Giger, Shepard Fairey , Mode2, Sickboy, Will Barras, Mr. Jago, Matt Small, Eelus, Eine, Paul Insect.

galery

Το έργο του Krah είναι εικονιστικό, πολύχρωμο αλλά και επεξηγηματικό. Όλοι αναρωτιούνται ποια ιστορία να κρύβεται άραγε, πίσω από κάθε έργο του, κάθε φορά! Στη δουλειά του υπάρχει μια εύστοχη αντίθεση του παλιού και του νέου. Του αρέσει να ζωγραφίζει σε σκουριασμένο μέταλλο, παλιό ξύλο, καθρέφτες με παλαιά πλαίσια, συνδυάζοντας με επιτυχία το vintage με το μοντέρνο.

angelΣτα πρόσφατα έργα ζωγραφικής του δημιουργεί εικόνες pop-surreal, οι νέοι του ζωγραφικοί πίνακες επικεντρώνονται στην αναθεώρηση των αρχαίων μύθων, δίνοντάς τους μια σύγχρονη πινελία με σουρεαλιστικό και νεομυθολογικό τρόπο. Πηγή έμπνευσης για τον ίδιο ήταν ο σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος Hieronymus Bosch όπως επίσης και ο Άγγλος William Holgarth.

Κυρίως, εστιάζει σε θέματα όπως η θρησκεία, η βία, το σεξ και ο θάνατος που αποτελούν τις πιο δημοφιλείς εικόνες στην ιστορία της τέχνης, δημιουργώντας σύνθετες εικόνες που κρύβουν πολλές διαφορετικές ιστορίες κάθε φορά.

Τέλος, πιστεύει πως όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις εικόνες του μπορούν να τις διαβάσουν σαν ένα εικονογραφημένο βιβλίο με δίχως κείμενο και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ίσως να συμβαίνει, επειδή είναι δυσλεκτικός και αισθάνεται ότι κάθε εικόνα είναι πάνω από εκατό λέξεις….

Παρακολουθήστε, στο παρακάτω βίντεο, τη συνέντευξη του καλλιτέχνη που έδωσε στο M.A.G.  από το στούντιό του στο Λονδίνο.

 

Music Art Magazine

MaG is the 1st real time platform created dedicated to up rise and inform about New Artists all over the world that want to show their work ....

You may also like ...

0

Leave a Reply