Το 4ο Φεστιβάλ Τέχνης “Art for Change” που άλλαξε τον δήμο Αμαρουσίου

Το 4ο Φεστιβάλ Τέχνης “Art for Change” του MAG διεξήχθη στο Δήμο Αμαρουσίου στις 13-14 Οκτωβρίου 2018 και έδωσε βήμα έκφρασης σε νέους και παλιούς καλλιτέχνες, οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν χρώμα και καλή διάθεση ομορφαίνοντας το δήμο με τις εικαστικές τους παρεμβάσεις, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους.

O δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το MAG και στα πλαίσια του φεστιβάλ “Art for Change Vol IV” παραχώρησε  κάδους απορριμάτων & ανακύκλωσης σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κι εκείνοι τους φιλοτέχνησαν – ζωγράφισαν, μεταμορφώνοντάς τους σε έργα τέχνης, προσδίδοντας έτσι την ομορφιά και την αισθητική στην πόλη.

Πηγή έμπνευσης των έργων που δημιουργήθηκαν ήταν το πλούσιο φυσικό και αστικό περιβάλλον καθώς και η ιστορία του δήμου Αμαρουσίου από την αρχαιότητα ως σήμερα .

Ο σεβασμός για το περιβάλλον, μαθαίνεται, και αυτός ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος, ειδικά για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους να έρθουν πιο κοντά στο περιβάλλον και να μην ξεχάσουν να διατηρήσουν το δήμο καθαρό και όμορφο.

Η τέχνη στο δημόσιο χώρο είναι μια ζωντανή εμπειρία για το λόγο αυτό από τις 8 το πρωί εώς τις 12 το βράδυ μικροί και μεγάλοι βίωσαν το στόχο του φεστιβάλ – την αλλαγή μέσω της τέχνης – με την ενεργή τους συμμετοχή, απολαμβάνοντας την δημιουργική ενασχόληση και τις ψυχαγωγικές δράσεις.

Γίνανε εξαιρετικά Live Actions από τον γνωστό ζωγράφο Αλέξανδρο Βακιρτζή που έδωσε μαθήματα ζωγραφικής σε καμβά και τον ανερχόμενο γλύπτη Βασίλη Καραμπίνη που έκανε γλυπτική ζωντανά και εντυπωσίασε.

Επίσης, στο δημοτικό γυμναστήριο ‘ Σπύρος Λούης’ στήθηκε μια γιορτή με μουσική και graffiti – art για το 2ήμερο φεστιβάλ, όπου η σύμπραξη καλλιτεχνών δρόμου και όχι μόνο, έδειξε τη διάθεση και τη θέληση για δημιουργία και εξωραϊσμό του χώρου …

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο φεστιβάλ τέχνης, η ομάδα Circus Arts Entertainment με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και ακροβάτες, οι οποίοι έκαναν workshops για παιδιά, επιδείξεις με μπάλες, στεφάνια, κώνους, θεάματα με φωτιές την ώρα των μουσικών live και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Αλλά και η ομάδα Jump & Jive που χόρεψε και παρέδωσε ζωντανά μαθήματα χορού από Charleston & Lindy Ηop μέχρι Rock n Roll & Boogie Woogie σε καταπληκτικούς ρυθμούς !!

Στο τέρμα της Ερμού και μπροστά από το σταθμό του τρένου είχει στηθεί μία σκηνή για εξαιρετικά και ταλαντούχα μουσικά σχήματα όπως οι Gadjo Dilo, Ευθύμης (TXC) + Sifu Versus,
Vanila swing, Mica Eio, Blueshades, Skazoo, Rhythm Blast, Tequila Shots, Lucky Shots, Sexpyr the Human Man – The Clappas & The Chymbals. Stand up comedy από Αριστοτέλη Ρήγα, Αλέξανδρο Titkov, Γιάννη Καλκιτανίδη και παρουσίαση από Sexpyr – On Dexx Ioannis Psychos.

Οι Εικαστικοί που άλλαξαν τους κάδους του δήμου Αμαρουσίου σε έργα τέχνης : Δημήτρης Αστερίου, Ανδρέας Κιτανίδης, Rodger Fischer (Australia), Juana Page (Mexico), Έλλη Παπαδοπούλου, Φωτεινή Μπουχάρα, Άγγελος Μαυραειδής, Αγγελίνα Σαλαμαλίκη, Manana Tsertsvadge, Kostanzo Ballini, Yurka Raicheva, Γιάννης Seto, Μαρία Σπυράκη, Έφη Παπανίκου, Ελένη Νταλαμπέκη.

Street Artists που με την εικαστική τους παρέμβαση αναμόρφωσαν το δημοτικό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» : NIQUE, TAISH, PLATONAS, BORN, BARON, IRINI TRIP, DIZI ALEX, WASK, TACET, ACHILLES, KOLAGE, TEBS, LOAF.

Τη δεύτερη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ οι καλλιτέχνες ζωράφισαν μικρούς συλλεκτικούς κάδους που επιμελήθηκε και έφτιαξε ο γλύπτης Βασίλης Καραμπίνης και μοιράστηκαν στους τυχερούς κατοίκους του δήμου Αμαρουσίου ως μία ωραία ανάμνηση του φεστιβάλ “Art for Change” και της δράσης του.

Ο καλλιτέχνης Δημήτρης Αστερίου που συμμετείχε στο φεστιβάλ δώρισε στο δήμο Αμαρουσίου συμβολικό έργο του με τίτλο “Αμαρύσια Άρτεμις” εμπνευσμένο απο μία αρχαία ελληνική γιορτή προς τιμήν της Θεάς Άρτεμις που συνδέθηκε αργότερα με τον δήμο Αμαρουσίου και το σύγχρονο όνομά του.

Το Φεστιβάλ “Art for Change” ήταν μια συνδιοργάνωση του πρωτοποριακού project MAG και του Δήμου Αμαρουσίου.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο Γεώργιο Πατούλη, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους, φίλους της τέχνης, που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το εξαιρετικό κοινωνικό – οικολογικό εγχείρημα.

Ένα βίντεο ποτ-πουρί για να πάρετε μια ιδέα του διήμερου διαδραστικού φεστιβάλ “Art for Change”.

A bit of a HinT about Our 2Day FestiVal in Marousi MuniCipalIty

Making OuR ciTies BeautiFul & Arty … !!Compliments to Mr Klados Nikos ….

Gepostet von Art_For_Change_Festival am Mittwoch, 17. Oktober 2018

 

Music Art Magazine

MaG is the 1st real time platform created dedicated to up rise and inform about New Artists all over the world that want to show their work ....

You may also like ...

1

Leave a Reply