The Clappas & The Chymbals / Interview / Art for Change Vol IV

The Clappas & The Chymbals / Interview / Art for Change Vol IV

The Clappas & The Chymbals / Interview / Art for Change Vol IV – Μία συνέντευξη έξω από τα Δόντια

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον τραγουδιστή των The Clappas and The Chymbals, Σέξπυρ, για να μας πει 2 λόγια για τη συμμετοχή της νεοσύστατης μπάντας τους στο 4ο Art for Change Festival την Κυριακή στις 14 Οκτωβρίου..Ας δούμε τι μας είπε…

Πως αισθάνεσαι που θα πάρετε μέρος στο 4ο φεστιβαλ Art for Change?

Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους καλλιτεχνικές συνευρέσεις μας βρίσκει πάντα γεμάτους πόρωση και θετική ενέργεια. Θα τα δώσουμε όλα όπως πάντα για να περάσετε και να περάσουμε υπέροχα.

Πιστεύεις πως η τέχνη μπορει να φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας και αν ναι ποιες πιστεύεις ότι ειναι οι βασικότερες?

Η τέχνη είναι το προιόν της έκφρασης και κάθε άνθρωπος σε μια προηγμένη πνευματικά κοινωνία είναι αναγκαίο για τα μέσα του για την ψυχολογία του βρε αδελφέ να εκφράζεται έτσι ώστε να καθαρίζει το μυαλό του, να αποφορτίζεται από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του και να μπορεί να αποτελεί ένα υγιές μέλος της κοινωνίας που ζει, κινείται και εργάζεται. Δυστυχώς η εποχή που μας έλαχε να ζούμε, μας φτώχυνε εκτός από οικονομικά και πνευματικά, έτσι όλες οι μορφές τέχνης έζησαν και αυτές τις συνέπειες στο πετσί τους. Στη μουσική βλέπουμε ο κόσμος να μη θέλει πια να θαυμάζει τους καλλιτέχνες που παρακολουθεί αλλά θέλει πια να ταυτίζεται μαζί τους. Η ναρκοκουλτούρα δίνει και παίρνει ενώ τα άτομα που ξεπηδούν της κάθε φάσης οι φασέοι δηλαδής, είτε χιπ χοπ είτε metal είτε stoner είτε οτιδήποτε καινούργιο ξεπεταχτεί δημιουργούν κλίκες χείριστης αξίας, εξαφανίζοντας έννοιες όπως αξιοκρατία, ταλέντο, ειλικρινής έκφραση. Η πολιτική ορθότητα δυστυχώς πλέον και στους πάλαι ποτέ προοδευτικούς πνευματικά χώρους έγινε νόμος και χέρι χέρι με την καθώς πρέπει ναρκοκολτούρα μας οδηγούν παγκοσμίως σε ένα νέο πνευματικό μεσαίωνα..

Τι θέλεις να πεις στους άλλους καλλιτεχνες που θα βρίσκεστε μαζι στο Μαρουσι στις 13-14 Oκτωβρίου

Μέγαλη τιμή να βρισκόμαστε μαζί τους, και ιδιαίτερα με τον Ευθύμη από τους πάλαι ποτέ κραταιούς Terror X crew οι οποίοι αποτέλεσαν ένα από τα πιο δυνατά και ταλαντούχα σχήματα της Ελληνικής Σκηνής.

Τι θα επέλεγες σε βραβείο να υπάρχει σε κάποιων απο τους Διαγωνισμούς του MusicartMagazine ?

Κάτι που θα έκανε τη ζωή και την καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων πιο εύκολη και ποιοτική. Για τους ζωγράφους μια σειρά εκθέσεων ή παροχή υλικών για τυχόν διαγωνισμούς μουσικής κάποια ηχογράφηση ενός signle ή κάποιο μουσικό clip γιατί ως γνωστό πλέον ο κόσμος δεν ακούει μουσική βλέπει μουσική.

Τι εύχεσαι σε ολους τους νέους καλλιτεχνες που θελουν να προσπαθήσουν να ζήσουν μέσα απο την τέχνη τους?

Να ζουν για αυτό και αν βρουν την άκρη να ζήσουν από αυτό. Αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο στη χώρα μας. Για τους μουσικούς η πόρτα της σκυλολαικής κουλτούρας παραμένει πάντα ορθάνοιχτη και περιμένει να σε υποδεχτεί καρτερικά στην καλλιτεχνική σου κόλαση και στο δημιουργικό σου θάνατο. Δυστυχώς ο κόσμος δε θέλει να σκοτίζεται και πολύ οπότε πάει πάλι σε μαγαζιά που κάποιος κλαίει γιατί τον άφησε το αμόρε του και ταυτόχρονα πάνω στο συναισθηματικό κουφάρι του χορεύουν τσιφτετέλι ημίγυμνες καλλίγραμμες κλαρινονυφικές και γαμπρικές υπάρξεις. Μουσικός αυνανισμός δηλαδής χωρίς τη βοήθεια διαδικτύου, live πάνω σε ένα τραπέζι, public δηλαδή το οποίο είναι και κατηγορία πορνό στα διαδικτυακά πορνοsite. Παρόλα αυτά, προτείνω να ακολουθήσει ο νέος καλλιτέχνης το ονειρό του με κάθε τρόπο αποζητώντας πάντα όμως και μια ισορροπία στην ίδια του τη ζωή ώστε να μην εκτροχιαστεί σε κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρος ότι το ταλέντο και οι δυνατότητες του δεν είναι αδιαμφισβήτητα.

Τι καινούργιο ετοιμάζετε και που θα εμφανίζεστε αυτή την περίοδο? (παγκόσμια αποκλειστικότητα για το MusicArtMagazine)

Μόλις κυκλοφορήσαμε το νέο μας κομμάτι ως The Clappas and The Chymbals με τίτλο ‘’Κάνε μου ένα Story’’ το οποίο πραγματεύεται το στίχο του Δασκάλου μου προσωπικά Τζίμη Πανούση ‘’Θέλεις να δεις και όχι να ζήσεις στη μοναξιά της Άγριας Δύσης…Μαλάκα’’. Κατά τα άλλα, ετοιμαζόμαστε να συμμετάσχουμε στα εγκαίνια ενός από τους πιο ιστορικούς χώρους της Αθήνας του Decadence Club στις 20/9 και φυσικά στο 4o Αrt for Change στις 14 Οκτωβρίου. Σας περιμένουμε και να είστε όλοι καλά.

Παγκόσμια Αποκλειστικότητα : https://youtu.be/DAcabvnV-t4 

Music Art Magazine

MaG is the 1st real time platform created dedicated to up rise and inform about New Artists all over the world that want to show their work ....

You may also like ...

0

Leave a Reply