Κυριακάτικες Αφηγήσεις: Μια οπτικοακουστική διαδρομή με φόντο την Αθήνα

κυριακάτικες αφηγήσεις

Ένα όμορφο πρωϊνό και ανάμεσα από καλοκαιρινή συζήτηση στο πολύ αγαπημένο μας Feyrouz , μάθαμε από τον φίλο μας Ανδρέα για την πολύ όμορφη αυτή πρωτοβουλία και δράση…τις κυριακάτικες Αφηγήσεις!!!

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

kerameikosΗ πόλη είναι οι γειτονιές της. Οι συναντήσεις μας στα στέκια, τα κυριακάτικα απογεύματα, εκεί που το προσωπικό συνομιλεί με το μικρό χωριό του καθενός από μας, κόντρα στο αστικό χάος.

Οι Κυριακάτικες Αφηγήσεις, είναι ένα μουσικό εγχείρημα που ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 και ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες. Είναι δώδεκα παράλληλες αφηγήσεις από την κάμερα της Αναστασίας Διαβαστή και τις μουσικές του Ανδρέα Κιλτσικσή.

plakaΜία κιθάρα, ένα μπουζούκι, ένα βιολοντσέλο και μία φωνή συναντιώνται σε δώδεκα διαφορετικούς προορισμούς και συνομιλούν με τον Κατσαρό, τον Toure, την Feyrouz και τον Blind petralwnaWillie Johnson φτιάχνοντας ένα μουσικό μωσαϊκό βασισμένο στην αισθητική του ακουστικού ήχου.

Προσωπικές συνθέσεις του Ανδρέα Κιλτσικσή, αλλά και διασκευές ρεμπέτικων και παραδοσιακών τραγουδιών, βγαίνουν στο δρόμο ψάχνοντας να βρουν το χώρο τους μέσα σε μία πόλη χαοτική, μα συνάμα ζωντανή και εξελισσόμενη.

Μαζί του ο Φώτης Βεργόπουλος στο μπουζούκι, η Σοφία Ευκλείδου στο βιολοντσέλο και η Βανέσσα Κουρτέση στη φωνή σε μία διαφορέτικη ζυγιά πόλης.

neoclassical_houseΚάπως έτσι λοιπόν φτάνει στα χέρια σας, το πρώτο βιντεοβινύλιο της ομάδας, το οποίο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία απόπειρα να γνωρίσουν και οι ίδιοι οι συντελεστές μια πόλη που φαίνεται να αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, αξιοποιώντας στο μέγιστο, τα ελάχιστα δυνατά τεχνικά μέσα, έχοντας πάντα κατά νου την αμεσότητα στην έκφραση.

 

Παρακολουθήστε το τρέιλερ του μουσικού εγχειρήματος στο παρακάτω βίντεο για να πάρετε μία ιδέα:

Περισσότερες πληροφορίες για τις κυριακάτικες αφηγήσεις, δείτε εδώ …

Βάνα Γκόρα, 29/7/2017

 

Music Art Magazine

MaG is the 1st real time platform created dedicated to up rise and inform about New Artists all over the world that want to show their work ....

You may also like ...