Μία συνέντευξη με τους Μελιρί, ένα φλάουτο, το γιουκαλίλι κι ένα καχόν.

συνέντευξη με τους Μελιρί

Το νέο μουσικό σχήμα Μελιρί, από τη Θεσσαλονίκη, είχαμε την τύχη να το γνωρίσουμε μουσικά, πέρυσι το καλοκαίρι στο αγαπημένο μας νησί,την Αμοργό. Δύο κορίτσια με υπέροχες φωνές λες και βγήκαν απο παραμύθι με νεράιδες και ξωτικά, μια κιθάρα κι ένα φλάουτο μας συνεπήραν και μας ταξίδεψαν μαζί τους.

meliri2Το κορίτσια των Μελιρί, η Μελίνα Ατρείδου και η Ειρήνη Χουλιαρά, μετά από κάμποσα live και ταξίδια κατάφεραν να συναντηθούν με άλλον έναν νέο και αξιόλογο μουσικό τον Μάριο Ποδάρα, ο οποίος εμπλούτισε τον ήχο τους με βιολί, καχόν και κιθάρα και είναι πλέον μέλος του σχήματος.

meliri3Παρακάτω, στη συνέντευξη που δώσανε στο MAG, μας μιλούν για την πορεία τους, τη μουσική και τα σχέδιά τους. Γνωρίστε τους και απολαύστε τους. Είμαστε σίγουροι πως θα τους αγαπήσετε αφού θα σας μαγέψουν ταξιδεύοντας σας με τους ονειρικούς τους ήχους και την μοναδικότητά τους.

meliri1.Ποια είναι η ιστορία των Μελιρί και πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του μουσικού σχήματος ;

Το καλοκαίρι του 2015 με αφορμή ενα ταξίδι και έχοντας μαζί μας μια κιθάρα, ένα φλάουτο και δυο φωνές ξεκινήσαμε απλά να παίζουμε μουσική μεταξύ μας και σε παρέες φίλων. Η πρώτη μας απόπειρα να παίξουμε σε κάποιο μαγαζί, έγινε μετά την παρότρυνση του φίλου μας του Σήφη στον Λέντα στο νότιο Ηράκλειο, ο οποίος μας άνοιξε τις πόρτες στον υπέροχο και ζεστό χώρο του και έτσι μας χάρισε απλόχερα μια αξέχαστη βραδιά και το πρώτο μας ” live “. Έπειτα ήρθαν κι άλλα τραγούδια, κι άλλοι φίλοι, ο δρόμος …

2. Πώς προέκυψε το όνομα του μουσικού σχήματος σας ως Μελιρί;

Το όνομα ήταν έμπνευση της Μελίνας, το πρότεινε, μας άρεσε, το αγαπήσαμε, το κρατήσαμε. Βγαίνει απο τα ονοματά μας Μελίνα και Ειρήνη .

3. Ποια είναι τα μέλη του μουσικού σχήματος  Μελιρί και πώς βρεθήκατε όλοι μαζί;

Ο βασικός πυρήνας του σχήματος είναι η Ειρήνη Χουλιαρά και η Μελίνα Ατρείδου (χωρίς Μελίνα και Ειρήνη δεν υπάρχει Μελιρί ). Στον δρόμο μας είχαμε την τύχη να συναντηθούμε με τον μουσικό (και έπειτα φίλο) Μάριο Ποδάρα ο οποίος εμπλούτισε τον ήχο μας με το βιολί, το καχόν και την κιθάρα του και μας έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούμε πιο πολύ μουσικά και να παίξουμε και οι ίδιες άλλα όργανα. Οι “Μελιρί” αποτελούνται από τους: Μελίνα Ατρείδου: φωνή-φλάουτο-γιουκαλίλι, Ειρήνη Χουλιαρά: φωνή-φλάουτο-κιθάρα, Μάριο Ποδάρα: βιολί-καχόν-κιθάρα.

4. Ποιους μουσικούς θαυμάζετε ιδιαίτερα και έχουν επηρεάσει τη μουσική σας; Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;

Είμαστε επηρεασμένοι από πολλά είδη μουσικής και από πολλούς μουσικούς αντίστοιχα. Από την Ελληνική παράδοση, Blues, Country, Flamenco και από οποιαδήποτε άλλη μουσική έχει εισχωρήσει στα αυτιά μας και δεν μας έχει αφήσει αδιάφορους. Έτσι, και ο ήχος μας και η μουσική που παίζουμε έχει ένα χαρακτήρα ποικιλόμορφο και πολυπολιτισμικό.

6. Τι είναι η μουσική για εσάς;

Τρόπος ζωής. Έκφραση, επικοινωνία, δημιουργία. Ήχοι, χρώματα. Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει και να τελειώσει κάτι.

7. Ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι σας  για το μέλλον;

Μέσω της μουσικής έχουμε κάνει πολλά απο τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ίσως να ταξιδέψουμε ακόμα πιο πέρα και να δούμε ακόμη πιο πολλά. Και φυσικά να έχουμε ενα σπίτι γεμάτο όργανα, ένα στούντιο και ένα εργαστήρι!Στόχος μας είναι να φτιάξουμε την δική μας μουσική.

8. Πού και πότε μπορούμε να σας απολαύσουμε τους επόμενους μήνες;

Η βάση μας βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και τους επόμενους μήνες θα βρισκόμαστε σε περιοδεία, νότια !

meliri4Ακολουθήστε τους Μελιρί και γνωρίστε τους καλύτερα στο facebook page τους: Μελιρί/Meliri και ακούστε τους στο youtube channel.

Βίντεο ποτ-πουρί με τους Μελιρί από το Φεστιβάλ του Music Art Magazine-MAG, ”Art For Change”, στο Faust :

 

Music Art Magazine

MaG is the 1st real time platform created dedicated to up rise and inform about New Artists all over the world that want to show their work ....

You may also like ...

0

Leave a Reply