Τα εξώφυλλα των Depeche Mode αναδημιουργούνται με επιτυχία

depeche mode

Ένας ευρυματικός ζωγράφος σώματος, από το Los Angeles, o Pashur, αναδημιούργησε τις όψεις των εξωφύλλων των άλμπουμ των Depeche Mode χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο βαμμένο με μαύρο χρώμα και τα κατάλληλα υλικά για κάθε άλμπουμ.

Ο καλλιτέχνης μοιράστηκε την εμπειρία του μαζί μας και μας είπε τα παρακάτω λόγια:

”Έκανα το έργο τον περασμένο μήνα. Έβαλα την ιδέα στους Depeche Mode. Δεν πίστευα ότι θα γινόταν κάτι. Στη συνέχεια, λίγους μήνες αργότερα μου έστειλαν μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μου έγραψαν -αγαπάμε την ιδέα- θα εμφανιστείτε στη σελίδα μας στο Facebook σε 10 ημέρες. Έτσι είχα 10 ημέρες για να κάνω τα σκηνικά, να βρω ένα μοντέλο, να φωτογραφήσω το μοντέλο και να επεξεργαστώ τις εικόνες. Παράλληλα, είχα και άλλα έργα που έπρεπε να τελειώσω – τεχνικά είχα μόνο 3 μέρες για να τα κάνω όλα. Αλλά είμαι τόσο ευτυχής που με επέλεξαν να είμαι ένας από τους συμμετέχοντες στο Facebook. Ήθελα να δημιουργήσω αυτή τη σειρά εικόνων για μεγάλο χρονικό διάστημα και η προσφορά τους με ώθησε για να το ολοκληρώσω.” -Pashur


Ο Pashur, πάντα ήθελε να δημιουργήσει μια σειρά από καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τους Depeche Mode, οι οποίες να είναι τόσο εικονικές όσο και όμορφες.

Ήθελε να συνδυάσει την κομψή, εικονική εμφάνιση του εξώφυλλου του άλμπουμ “Violator” και τη σεξουαλικότητα της φωτογραφίας του Anton Corbijn για το γυμνό μοντέλο που πόζαρε στο single “Personal Jesus”

Για να το πετύχει αυτό, πήρε εικονικά στοιχεία από το καθένα από τα εξώφυλλα των άλμπουμ των Depeche Mode, τα ζωγράφισε σε ζωντανά χρώματα και, σε αντίθεση, είχε ένα μοντέλο βαμμένο εντελώς μαύρο που πόζαρε κατάλληλα κάθε φορά με τα ευρηματικά του υλικά.

“Πάντα ήθελα να δημιουργήσω μια σειρά από καλλιτεχνικές δημιουργίες body painting εμπνευσμένες από τα άλμπουμ των Depeche Mode”
-Pashur House

ViolatorVIOLATOR 1990

Ο καλλιτέχνης  Pashur κατάφερε με τον δικό  του μοναδικό τρόπο να συνδυάσει την κομψή, εικονική εμφάνιση του εξώφυλλου του άλμπουμ “Violator” και τη σεξουαλικότητα της φωτογραφίας του Anton Corbijn για το γυμνό μοντέλο που πόζαρε στον single “Personal Jesus”.

 

SPEAK & SPELL 1981

Eίναι ιδιαίτερα ξεχωριστό ότι το πρώτο τους άλμπουμ έχει στο εξώφυλλο μια φωλιά, ίσως προμήνυε την δημιουργία μιας αξιαγάπητης μπάντας!

Το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι σημαντικά φωτεινότερο σε τόνο και μελωδία από τα τελευταία έργα τους, και αυτό ο  Pashur το τόνισε εξαιρετικά!

 

CONSTRUCTION TIME AGAIN 1983

Αυτό το άλμπουμ εισήγαγε μια μετάβαση στο λυρικό περιεχόμενο για το συγκρότημα. Το ”Construction Time Again” περιλάμβανε μια σειρά από πολιτικά θέματα που προκάλεσαν τη φτώχεια που είχε δει ο Martin Gore σε ένα ταξίδι του στην Ταϊλάνδη.

O Pashur έδειξε τον απαραίτητο σεβασμό για την αναδημιουργία αυτού του έργου.

SOME GREAT REWARD 1984

Ο Pashur, μας εμπιστεύτηκε ότι για τη συγκεκριμένη αναδημιουργία χρησιμοποίησε την αλυσίδα διότι αντιπροσωπεύει τους βιομηχανικούς μεταλλικούς ήχους του συγκεκριμένου άλμπουμ των Depeche Mode, καθώς επίσης και την αλυσίδα από το εξώφυλλο του single “Master and Servant”.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ απεικονίζει ένα νεόνυμφο ζευγάρι έξω από μία βιομηχανική περιοχή και ο Pashur, αρχικά σκέφτηκε να χρησιμοποήσει ένα νυφικό βέλο ή μια γαμήλια ανθοδέσμη, αλλά τον συνεπήρε μαγικά ο μοναδικός και αξεπέραστος ήχος του ”Some Great Reward”!

Τελικά, η δημιουργία του μας αντάμειψε κι εμάς με το θαυμασμό του έργου του!!!

MUSIC FOR THE MASSES 1987

Στο άλμπουμ των Depeche Mode, ”Music For The Masses”, τα μεγάφωνα είναι σε τέτοια θέση που είναι τελείως αντιφατικό με τον τίτλο του άλμπουμ γιατί βρίσκονται στη μέση μίας ερήμου όπου οι μάζες δεν υπάρχουν πουθενά. Ο Pashur έφτιαξε το μεγάφωνο χρησιμοποιώντας ένα παιδικό κουβαδάκι παραλίας και στη θέση της σειρήνας έβαλε αφρώδες υλικό, τύπου φελιζόλ.

Η ευρηματικότητα του καλλιτέχνη απογειώνεται και σε αυτή την αναδημιουργία του!

SONGS OF FAITH & DEVOTION 1993

Το εξώφυλλο του άλμπουμ ”Songs Of Faith & Devotion” είναι το μόνο που παρουσιάζει για πρώτη φορά τα πρόσωπα του συγκροτήματος καλυμμένα με μωβ χρώμα. Εδώ, ο Pashur με πίστη και αφοσίωση χρησιμοποιεί το σύμβολο ενός μωβ σταυρού κοντά στο πρόσωπο του μοντέλου.

Ήταν το πρώτο άλμπουμ των Depeche Mode, που με το ντεμπούτο του πήγε στην κορυφή των charts τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Αμερική.

Αμήν!

PLAYING THE ANGEL 2005

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο άλμπουμ με αμέτρητα θετικά σχόλια αλλά και με 2,5 αστέρια βαθμολογία από το περιοδικό Rolling Stones. Eδώ για ακόμη μία φορά ο Pashur έκανε το θαύμα του και μεταμόρφωσε το φτερωτό πλασματάκι του άλμπουμ των Depeche Mode σε αγγελική γυναικεία μορφή με φωτοστέφανο.

Εσείς πόσα αστέρια του βάζετε;

Ο Pashur βοήθησε να προετοιμάσει το δρόμο για τη σύγχρονη βιομηχανία βαφής σώματος με την πρώτη του εικόνα, μια έγκυο ”cyborg” που επωάζει ένα μωρό ”cyborg” που ονομάζεται “MotherBoard”. Από τότε ο Pashur έχει συμβάλει στην ενσωμάτωση της ζωγραφικής του σώματος στα σημερινά μέσα ενημέρωσης. Η επιρροή του μπορεί να φανεί σε ολόκληρη τη βιομηχανία.Ο Pashur έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο εξασκώντας την τέχνη του body painting τα τελευταία 20 χρόνια!

Το MAG ευχαριστεί θερμά, τον Pashur που μας έστειλε και τις 15 αυθεντικές εικόνες που εμπνεύστηκε από τα εξώφυλλα των άλμπουμ των Depeche Mode.

Απολαύστε τις στην παρακάτω γκαλερί που φτιάξαμε για σας.

Βάνα Γκόρα

Vana Gkora is one of the minds that created MAG and her artistic background helps the whole team in the search of true issues and artists all over the world ... She is the chief editor of Mag's Tv Show and Mag's online portal ... '' Love Life and Enjoy the artistic way of Thy ... ''

You may also like ...

1

Leave a Reply